Iedereen maakt wel eens een situatie mee die kort of langer op het netvlies blijft branden. Geuren, beelden, geluiden en aanrakingen wekken een bepaald gevoel of herinnering op. Sommige beleven die kortstondig en vaag en misschien zelfs onbewust. Anderen ondergaan die triggers eerder intens, frequent en deze triggers kunnen blijven hangen in het moment waarbij de draad tussen realiteit en het irreële zeer dun wordt.

De samenstelling van het beeldmateriaal is het resultaat van een opgezet triggeronderzoek via het internet. Vertrekkend vanuit een beeld wordt er aan de hand van visuele eigenschappen zoals vorm en kleur verder gezocht naar meerdere zoekresultaten die schijnbaar een verhaallijn opwekken. Dit resulteert in een collectief die op het eerste zicht losstaande momentopnames zijn van een individu. Maar eenmaal de beelden elkaar overlappen aan de hand van vormelijke overeenkomsten of triggers ontstaan er bevreemdende beelden die verbanden en patronen weergeven. 

Door het herhaaldelijk proces van beelden te schilderen en weg te schrapen, tracht ik onze eigen dimensie te doorprikken en een niet materiële wereld weer te geven.

Triggers doen iemands omgeving vergeten en maken dat je mentaal een andere omgeving voorstelt. Iets verdwijnt en komt in de plaats. Een moment waarin alles troebel wordt, behalve dat ene iets dat je een andere focus biedt.

“De beelden zijn fracties van een mentale ruimte. Een dimensie met variërende wetten, processen, en zintuigelijke voorstellingen.”

Comments are closed

Contact

Wouter De Bruycker
+32 (0) 475 79 51 78
info@wdb-finearts.be

Lange Koepoortstraat 60.
2000 Antwerpen

 

Joëlle Evita
+32 (0) 468 38 07 75
info@wdb-finearts.be

Rue Jean d’Ardenne(straat) 62.
1050 Brussels