Live at the Gallery

02/12/2023 at 20:00

Wouter De Bruycker Fine Arts & Gallery – ‘The Annex’  , Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerp


K A R E N  S U

Violiste Karen Su (1998) was de eerste laureate van de International Violin Competition ‘Rodolfo Lipizer Prize’ en de gevierde gastsoliste op het Gergiev Festival. Ze is geboren in Los Angeles in een muzikale familie. Zowel haar vader als haar oudere zus zijn immers violisten. Haar vader Elmer Su was haar eerste leermeester toen ze vier jaar oud was. Kort daarna liep ze school bij Vesna Gruppman en vervolgens gelijktijdig bij Igor Gruppman. Op haar vijftiende verhuisde Karen naar Nederland om er haar vioolstudies voort te zetten en ze behaalde haar masterdiploma op haar 21e. Karen trad op als soliste met orkesten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ze wordt geregeld gevraagd om op te treden met maestro Roberto Beltrán-Zavala, met wie ze speelt op de grote podia in Mexico. In 2019 bracht ze de Europese première van het herontdekte Tweede Vioolconcerto van Florence Price met maestro Conrad van Alphen.

Karen trok de aandacht van talrijke beurs- en subsidieprogramma’s. Zo mocht ze niet alleen de Hartman Award in ontvangst nemen, maar ook een Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Belgian American Educational Foundation Award en ze werd genomineerd voor de Borletti-Buitoni Trust Award. Naast haar solospel is Karen een actieve en gepassioneerde kamermuzikante en werkt ze samen met musici als Augustin Dumay, Gary Hoffman, Jean-Claude Vanden Eynden en Lorenzo Gatto.

Ze is momenteel artieste in residentie aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

R U B E N  PLA Z I E R

Ruben Plazier is een pianist wiens indrukwekkende virtuositeit en emotionele expressie hem tot een van de meest veelbelovende musici van zijn generatie maken.

Hij behaalde met unanimiteit van de jury zijn Diplôme Supérieur d’exécution en Diplôme Supérieur Concertiste aan de prestigieuze Ecole Normale de Musique Alfred Cortot in Parijs, waar hij werd begeleid door de gerenommeerde pianist Jean-Bernard Pommier. Ruben is geprezen voor zijn prachtige klankkwaliteiten, die hem onderscheiden van veel van zijn collega’s.

Met zijn diepe, gedragen toon brengt hij een unieke emotionele expressie in zijn spel, die zowel indrukwekkend als onvergetelijk is.

Hij heeft zich een reputatie opgebouwd als een toptalent in de muziekwereld. Hij trad op in de belangrijkste zalen van Nederland, zoals Het Concertgebouw in Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, TivoliVredenburg in Utrecht en het Muziekgebouw in Eindhoven.

Zijn optredens zijn altijd een hoogtepunt voor het publiek en de critici. Met zijn recente successen aan de Ecole Normale de Musique Alfred Cortot, is Ruben Plazier een pianist om in de gaten te houden in de toekomst.

Zijn unieke stijl en emotionele expressie zullen zeker nog vele hoogtepunten brengen in zijn carrière.

P R O G R A M M A


F. Poulenc Sonate voor viool en piano, FP 119

I. Allegro con fuoco

II. Intermezzo

III. Presto tragico


J. Brahms Sonate No. 3 voor viool en piano in d-klein, Op. 108

I. Allegro

II. Adagio

III. Un poco presto e con sentimento

IV. Presto agitatoTickets (**20 EUR/person) can be purchased by cash at the venue or online.

**With this ticket your are supporting the musicians.


Address:

Wouter De Bruycker Fine Arts & Gallery – ‘The Annex’  , Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerp