Boekpresentatie & concert

Myrddin en Koen De Cauter 
02/03/2024 at 20:00


Wouter De Bruycker Fine Arts & Gallery – ‘The Annex’  , Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerp

Myrddin en Koen De Cauter brengen een hedendaagse invulling met muziek op de poëzie van één van Vlaams meest bekende dichters: Guido Gezelle. 30 jaar geleden bracht Koen de Cauter zijn eerste album met Gezelle liederen samen met Dick Van Der Harst. ( ’t is Stille, 1991) Tien jaar later kwam het tweede deel (Terug, 1999) En nu uiteindelijk deel drie samen met zoon Myrddin De Cauter.

O Leeksken Licht” vertegenwoordigt een unieke samenwerking binnen de Vlaamse kunstwereld, waarin Myrddin De Cauter, optredend onder de naam “Koen zingt Gezelle”, de verfijnde gedichten van Guido Gezelle tot leven brengt. Myrddin staat bekend om zijn experimentele en expressieve muzikale stijl. De toevoeging van Koen De Cauter’s stem geeft een unieke draai aan de interpretatie van Gezelle’s poëzie, waardoor de literaire pracht van deze Vlaamse dichter opnieuw wordt belicht.

Het oeuvre van Guido Gezelle kan zich deze tijden niet verheugen in grote belangstelling daar de gemiddelde Vlaming in zijn frustratie vaak terugschrikt voor al wat maar enigszins zweemt naar traditioneel katholiek geloofsbelijden ; ook onschuldige natuurbeschrijvingen worden dientengevolge met argwaan gelezen.

Deze opnamen zijn een poging daartoe, om die in vrijheid geschreven gedichten alsmede die in vrijheid geschreven muziek in vrijheid te kunnen genieten en het ontzaglijk genie van Gezelle in muzikale stilte te mogen ondergaan.

Koen de Cauter, oktober 2023


Tickets (**20 EUR/Standard, 10 EUR/ Student) can be purchased by cash at the venue or online.

**With this ticket your are supporting the musicians.


Address:

Wouter De Bruycker Fine Arts & Gallery – ‘The Annex’, Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerpen

CONCERT

Myrddin De Cauter – gitaar

Koen De Cauter – stem, sopraansax

Dajo De Cauter – bas

Stijn Kuppens – cello