Live at the Gallery
03/06/2023 at 20:00

Wouter De Bruycker Fine Arts & Gallery – ‘The Annex’ , Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerp


Nel Ponsaers, bekend van The Golden Glows, Stef Kamil Carlens en Indio Louro, neemt een nieuwe gedaante aan als singer-songwriter Alderson. In tandem met de donkere klankkleuren van Fred Lyenn Jacques (Dans Dans, Lyenn, Mark Lanegan, Crime and the City Solution) en Frederik Meulyzer (Post uit Hessdalen, Stray Dogs) ontstaat er dromerige alternatieve/indie muziek – persoonlijk, subtiel en minimalistisch . Alderson neemt de luisteraar mee op een trip door verschillende innerlijke landschappen die soms grillig, vaak bitterzoet, maar altijd avontuurlijk wordt.

 

Nel Ponsaers woont momenteel in Antwerpen, waar ze de laatste twintig jaar hard timmerde aan haar muzikale carrière. Ze schrijft muziek en zingt voor het Antwerpse trio The Golden Glows en is ook reeds jaren keyboardspeler en zangeres in de band van Stef Kamil Carlens

Solo – Programma

Het debuutalbum van Alderson heet ‘Erinyes’ en is het meest persoonlijke wat Nel ooit schreef en komt uit in het najaar van 2023. “ Ik heb een negatieve energiebom omgezet in pure emotie, wat ook de drijfveer was om deze plaat te maken”, licht ze toe. Het album bevat muzikale zelfportretten die worden afgewisseld met drie woede-uitbarstingen, geïnspireerd door drie Griekse furiën of Erinyen. Alecto, de onverzoenlijke, Megaera, de afkeurende en Tisiphone, de straffende. De Erinyen zijn mythologische figuren. Ze zijn wraakgodinnen, die degenen die iets misdaan hadden, achtervolgden en kwelden. De Erinyen woonden in de onderwereld en kwamen op aarde als er een misdadiger gestraft moest worden met hun wraak. “Er zitten vele referenties in het album. Als je goed luistert, hoor je zowel de avonturen van Alice in Wonderland als mythologie.”

 

Om het gevoel van leegte nog meer te benadrukken, werd er gekozen voor muzikaal minimalisme. Desolaat, maar ook soms warm als Alderson omringd wordt door goede vrienden. De keuze voor de samenwerking met Frederic Lyenn Jacques en Frederik Meulyzer was dan ook een evidente keuze voor muzikale gelijkgestemde zielen.

Tickets (**20 EUR/adult, 10 EUR/ student) can be purchased by cash at the venue or online.

/**With this ticket your are supporting the musicians./

Address:

Wouter De Bruycker Fine Arts & Gallery – ‘The Annex’  , Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerp